Nuffnang Ads

There was an error in this gadget

Followers

scm music playlist

Monday, May 28, 2012

lara hatiku...



lara hatiku tak siapa yang tahu
gembiraku hanya diluaran..
senyuman yang terukir dalam kepahitan..
senyuman yang terukir hambar tiada manisnya..
aku maikn tenggelam
tenggelam dalam desakan arus kehidupan
hanyut dalam lautan emosi..

kuatkah aku untuk terus menongkah arus
kuatkah aku untuk terus teguh berdiri
kuatkah aku menghayun langkah ini
untuk terus menempuh semuanya..


Ya ALLAH Ya Rabb...
kuatkanlah hatiku dan diriku ini
sesungguhnya aku lemah dalam menghadapi dugaanMU ini..
aku sedar ini ujian buatku
namun aku masih dalam pr0ses penerimaan
masih belajar untuk menerimanya...

Sakit hati sakit jiwa sakit 0tak....

malam ni memang la saya rasa cam nak mengamuk,naik angin,panas je rasa...
dah la minta t0long saya beli n0vel,pastu bila suh bayar byk s0ngeh....hellll0000000............saya beli dengan harga penuh 0k....kalau rasa nk sgt p0tongan harga dan seangkatan dengannya t0long beli sendiri ye...
memang la saya menyesal bila buat kerja dengan hati yang ikhlas bertukar jadi tak ikhlas sebab perasaan geram.,marah,,sakit hati beraja di hati.....membuak-buak....lepas ni memang la x nak jd 0rg baik sangat t0long orang beli....

Tolong la weh...jangan tanya saya marah ke tak sebab memang saya marah bila benda macam ni jadi kat saya....dan apa yang dah jadi ni jadi pengajaran dekat saya jangan terlalu baik dengan '0rang' lain....

Friday, May 18, 2012

'tegur'

lama d0wh x jenguk bl0g ni...da bersarang da...tp mggu ni ad byk perkara yg jd...
hihihii...mggu ni jugak dh beberapa kali kna tegur,tuk kebaikan diri jga

1st berkenaan sambutan hr ibu...hihihi
" there is no mother's day once a year..yg buat mother's day hari nie org mane??kite ptot smbut tiap2 hari..bukan sekali seumur hidup""salah salah salah !! :p yg salah tetap salah,yelah mmg niat kene betol..tp nape xsmbt je hari laen..13may nie die smbt hari ibu tuhan (Mother of Jesus) kan?"

" nak celebrate takpa , tpi niat tu untuk ibu kita :) kadang2 manusia nie tak faham , HARI IBU yang bertarikh 13/5 adalh tarikh meraikan ibu TUHAN , kalau nak smbut , sambut la masa birthday ibu kita , apa susah , knpa nak gunakan tarikh ibu dewa untuk smbut hari ibu ? hari2 pun boleh pa belanja ibu kuar makan , gi shopping2 , buat video , tu semua terletak kat kita ja nak bt ke tidak , so fahamkan ap maksud HARI IBU yg dimegahkan oleh org kristian tu :) btw , saya syang mak saya , tak kira hari apa pun , sampai syurga saya sayang mak ♥"
mmg tergamam n diam je,x taw nk ckp ap sbb seyes mmg x taw pn sal bende ni. Papepun, thanks sgt2 pd yg tegur tu ,

2nd,Teacher's and Farewell party
Hepi sebab dpt raikan hr guru rmai2 lam satu batch,& suprised purty yg mmg dirancang oleh kit0rg.agak hav0c la msa 2 ,MUMMY kt0rg,iaitu lecturer yg bertindak sbg Ment0r & Incharge pd batch kt0rg mmg nmpk kecewa dan marah sgt sebab dh jd seni0r pn buat perangai gaduh cam bdak tadika...tp terkejut bla tetiba lampu 0ff,n bunyi lagu n vide0 terpasang..bla igt blk mmg klakar la situasi tu,tp sedih bla tgk vide0 sepanjang 2 thn bersama.

3rd,sal myself
"
suka A**...dr dulu lg,as fren lh..." then "tp mmg sy suka bila awk  dh jd diri awk semula n better lg...x mau jd mcm dlu lg..sy x suka, x suka bila awk jd diam bisu. ".
Mmg sy mengaku yg saya bukan diri saya dalam beberapa bulan ni,selepas ap yg dh jadi sebelum ni,tp Alhamdulillah,syukur sgt2 saya dh semakin pulih dgn s0kongan & dorongan dr kawan2 yang x pernah berhenti tuk memberi semangat.


Minggu ni jgk bertugas tanpa enti bermula dr hr rehearsal n bersambung bersiaran selama 2 hari berturut-turut utk Karnival Kesihatan dan Kecantikan  sempena sambutan hr JURURAWAT peringkat kolej. Mmg fun sgt2 dgn kwn2 DJ yg lain,dan pastinya semangat satu MALAYSIA yang saling membantu n menyokong antara satu sama lain amatlah dirasai dgn susah payah dan gelak ketawa dan gurau senda yang sentiasa menghiburkan hati disamping lagu2 yang keudara tanpa henti...