Nuffnang Ads

There was an error in this gadget

Followers

scm music playlist

Friday, April 6, 2012

hihihih...da lama sgt x jenguk,da bersawang daaa... =D

akhirnya,dah habes dh mggu orang yang amat padat dan memenatkan dgn midterm exam, asignment n presentation aka OP....n im s0 hepi wen i did my best f0r my grup member even presented it n d0 it al0ne n yet g0t the c0mpliment fr0m others....hihihi

  Tapikan muka orang lam 3 mggu ni memang tr0ubles0me meyh...teruk sangat ke??....mcm mayat hidup k??.. or macam stup0r..beku macam ais,xde perasaan langsung..0rang lain lam kelas duk gelak ketawa bila ad lawak 0rang bleh juz senyum sumbing, 2 p0wn da macam kera sumbang x tahu pape..siap Miss tanya lagi am i 0kay or  n0t??..wut u feel rite n0w??is it the thing dat happen t0 u recently make u bc0me like diz??make u change s0 drastically??...did u still in grieving state due t0 loss of ur family member??...frenz p0wn xde yang berani nk cakap n tegur sangat c0z d0rg kata aku nampak x 0k n mcm messy sgt even mcam hanyut je...jasad je duk dgn d0rang tp hati n jiwa 2 xde..siap tukar tempat duduk lam kelas duk s0rang2 jauh terpisah dr my k0lony of frenz which is my ever best buddy f0rever n h0pe so...

 Yang paling orang x sangka bila 0rang yang paling rapat yg da macam my sis bleh cakap dye takut nk tanya sebab nampak 0rang mcam l0st sgt n x 0k langsung,sebab diri 0rang da hilang trus da x mcam dulu periang suka mengusik..nk tgk 0rang senyum pn susah.. padahal xde ape pn...
Bagi orang,0rang bleh je nk cerita, nk cakap sal kehilangan ayah tersayang asalkan jgn tanya satu s0alan je..wether im 0kay or not..c0z it'll make me be in silent m0de..huhuhu
teruk jgak ye bila pk balik..sampaikan miss b0leh detect perubahan orang,kawan2 sekelas sampai takut nk tegur...yang lagi lawak bila d0rang duk appr0ach n attack my c0lony of best buddy,tanya sal 0rang sampaikan d0rang x tau nk jawab ap bila 0rang jadi camtu cuma d0rang juz gitau yang kt0rang mmg x gaduh n xde masalah juz 0rang je yg perlu msa bersendiri sebab 0rang still duk terfikir n teringat sal arwah Ayah aka Encik Ahmad bin Ismail yang telah kembali ke rahmatullah pada tanggal 10/03/2012  n jugak arwah Abang Faris.....

 F0r sure yes,0rang mengaku yang memang 0rang still x leh nak terima sepenunya kehilangan se0rang ayah lam hidup 0rang,orang tau setiap yang hidup pasti akan kembali kepada-Nya, ALLAH SWT... tapi orang mengaku yang memang susah tuk lalui sume tu sebab selama ni ad ayah tetiba da xde n yang last ayah balik 0rang x sempat jupe pn sebab 0rang still kt Penang x balik lagi..0rang mengaku 0rang fail em0tional management even 0rang ad blajar sal psychology in nursing c0urse yang 0rang ambik skunk ni...
klu nak cakap 2 memang senang tapi bila dah merasa sendiri 2 ,memang terasa berat sangat n besar sangat ujian ni..nak2 bila seminggu lepas 2 0rang dapat tau 0rang hilang Atuk Saudara yang memang orang manja n rapat sangat dengan dye..

Tapi 0rang tau yang orang kena kuat sebab orang nak jadi orang yang berjaya ,yang bleh banggakan mak ayah even ayah da xde,0rang nk jadi se0rang nurse yang baik n bagus,yang bleh mendalami prasaan pesakit yang kehilangan..sebelum ni 0rang juz bagi nasihat tp orang x merasa sdr jd xde la terasa beratnya bebeanan kehilangan orang yang kita sayang,the m0st in da w0rld n memang xkan ad 0rang yg bleh ganti sampai bila2 pon..2 janji 0rang,0rang akan jadi lebih n lebih kuat untuk diri sendiri..tapi tuk jadi diri 0rang yang dulu mungkin mustahil la,0rang bleh jadi y0ung hepi g0-lucky gurl balik tapi xde la seperiang yang dulu tue la..da xde la usik2 macam dulu juz manja2 je ada la...hihihi n i h0pe s0..really h0pe dat i can achieve it,insya-Allah,..please pray f0r me yea... thanks sebab sudi bace luahan yang ntah pape ni.. ( <3 , <3 )

rawan di hati

ku rasa suramnya hidupku ini..
hilangnya dirimu merentap kekuatanku
perginya kamu membawa bersama semangatku
susahnya buatku menempuhnya
peritnya kurasakan untuk terus berdiri teguh
untuk terus mengharungi kehidupanku tanpamu..

sesungguhnya dirimu begitu bermakna buat diriku..
mendalamnya kasihmu membuatku terbuai manja
belainmu sebagai se0rang insan yang bernama ayah amatlah ku rindui

sekejapan cuma ku sempat meluangkan masa
rentetan perjalananku dalam menimba ilmu
merantau dari timur ke utara..
dalam tanggungjawab sebagai se0rang pelajar...

Ayah...
kehilanganmu amat besar kesannya dalam hidupku
pemergianmu ibarat sebuah tamparan yang kuat buatku
hinggakan aku hanyut dalam arus kedukaan..
hinggakan membuatku tenggelam dalam lautan kesedihan

Sesungguhnya dugaan ini amat besar buatku..
kehilanganmu merentap sebuah erti kebahagian
membawa separuh dari diriku pergi..
kehilanganmu menghilangkan sedikit daripada diriku yang sebenar..
kerna sesungguhnya aku kini tidak lagi seperti dulu..

pemergianmu mengajarkanku lebih mendalam
tentang sebuah erti ketabahan dalam menempuh kehidupan
Sesungguhnya kasihmu tiada berganti...
Kuakui ku sangat terasa dengan sebuah kehilangan ini
kerna ku rindukan kasih dan belaianmu
Sesungguhnya ku amat menyanyangimu...

Thursday, April 5, 2012

pg ni memang full dgn presentation,juz st0p recently f0r lunch break...huhuhu...rasanya patut x kalau saya merungut sebab penat la nk digest sume maklumat sal hydrochepaly,macro n microshepaly..the shunt,it type n everytg...nursing interventi0ns dat i need t0 implement when clinical practice during p0sting..

Agaknya dapat x saya igt sume tu...huhuhu dat means i need t0 d0 revisi0n n study on it t0 make sure it will stick in my small sweet brain...

ptg ni my turn lak tuk present bagi subject peadiatric nursing..huhuhu anthropometry..i need t0 remember the n0rmal range f0r each of the circumference..alhamdulillah,nseb baik la x complicated sgt bab ni

http://en.wikipedia.org/wiki/Anthropometry